Alopecija

Alopecija je izraz za izpadanje las in dlak na različnih delih telesa, vendar najpogosteje prizadene prav lasišče.

 

Alopecija je lahko začasna ali trajna, najpogostejše oblike pa so

  • velika izguba na zadnjem kronskem delu glave zaradi motenj v imunskem sistemu,
  • izguba las na vrhnjem delu glave zaradi hormonskih motenj po nosečnosti
  • bolezni metabolizma (presnove)  lahko povzročijo izgubo las, še posebno na vrhnjem delu glave.

 

Če lasje in dlake izpadajo v krogih, strokovnjaki govorijo o alopeciji areata. Ta se lahko razširi v alopecijo totalis, če oseba izgubi vse lase, in alopecijo universalis, če izgubi tudi vse dlake, obrvi in trepalnice.

 

Tako kot izpadejo, lahko lasje, dlake, trepalnice in obrvi tudi zrastejo nazaj. Lasje in dlake lahko celo večkrat izpadejo in ponovno zrastejo, vse ali le deloma. Vendar nihče ne more predvideti poteka izpadanja, prav tako pa tudi ne, kako bodo rasle, če se bo to sploh zgodilo. Znano je, da je manj možnosti za ponoven izrast las, če izgubi oseba vse dlake ali lase po vsej glavi, kot če izpadajo le v krogih.

 

Alopecija prizadene 2 odstotka ljudi, to je okoli 40.000 Slovencev. Posamezniki se s tem prevečkrat soočajo sami, brez prave pomoči. Prav zato sodelujemo z društvom Breza, kjer se lahko oboleli za alopecijo srečujejo, družijo in si izmenjujejo izkušnje, v naši trgovini pa ponujamo vrhunske pripomočke za prekrivanje plešastih predelov, ki so razviti tako, da ne ovirajo morebitne ponovne rasti las in dlak, močno pa prispevajo k dvigu samozavesti in življenjske energije pri bolnikih, da se lažje soočijo z boleznijo in z vsemi izzivi vsakdana.

 

Ponujamo profesionalno lasno kozmetiko, lasulje in lasne nadomestke.  Materiali so prijazni do kože, omogočajo njeno dihanje in so kar najbolj udobni za nošenje. Specialne medicinske lasulje in lasni nadomestki so narejeni iz naravnih evropskih las, s specialnimi premazi za alergike in z vrhunskim sistemom pritrjevanja, ki je zanesljiv, a hkrati povsem neopazen.

 

Lasulje, za katere stroške v celoti krije zdravstveno zavarovanje

 

Lasulje za otroke

 

Lasulje za ženske

 

MEDICINSKI PROGRAM
PROGRAM ZA POMOČ PO KEMOTERAPIJI