Kemoterapija

Kot vse naše celice v telesu se tudi celice lasnih korenin delijo in tako pogojujejo rast las. Te celice se delijo in razmnožujejo posebno hitro. Ko uživamo citostatike, ki so jih razvili proti nekontroliranih rasti rakastih celic, pa ti - poleg povzročanja utrujenosti in slabosti - učinkujejo tudi proti delitvi lasnih celic.

 

Večina bolnikov na splošno doživi izgubo las zaradi kemoterapije v prvih tednih zdravljenja. Približno po štirih tednih zdravljenja pride do večje ali manjše izgube las, odvisno od vrste kemoterapije in odziva organizma nanjo.

 

Citostatik zavira delitev lasnih celic in ne delitve lasnih korenin in lasje bodo ponovno začeli rasti, pogosto celo lepši in močnejši, kot so bili pred terapijo. Vseeno pa je izguba las lahko veliko psihično breme.

 

Če ste se z izgubo las že soočili ali vas kemoterapija še čaka, se obrnite na nas. Svetovali vam bomo o najprimernejših rešitvah za izpadanje las. Če boste zadovoljni s svojo zunanjostjo, boste bolj samozavestni in zadovoljni, zato pa se boste tudi mnogo bolje počutili.

 

Ponujamo:

 

MEDICINSKI PROGRAM
PROGRAM ZA POMOČ PO KEMOTERAPIJI