Trihotilomanija

Bolezensko puljenje las ali dlak nekateri strokovnjaki prištevajo med obsesivno-kompulzivne motnje. Osebe s trihotilomanijo težko dosežejo zadovoljivo življenjsko kakovost. Prisiljene so se izogibati številnim dejavnostim (druženju, plavanju …), nosijo kape, lasulje, umetne trepalnice in očala s širokim obodom, obrvi si rišejo s svinčnikom, vse to pa jim daje izumetničen videz. Čeprav se nekatere obolele osebe tudi poročijo in življenje nadaljujejo povsem normalno, obstajajo tudi takšne, ki se iz strahu, da bi se njihova skrivnost razkrila, izogibajo intimnim odnosom.

 

Od zdravil so najučinkovitejša tista, ki so v rabi za zdravljenje obsesivno-kompulzivne motnje, torej tista, ki vplivajo na serotonergični nevrotransmiterski sistem, zdravljenje pa večinoma zajema tudi vedenjsko terapijo.

 

Večinoma po uspešnem zdravljenju lasje in dlake ponovno zrastejo. Zelo pomembno vpliva na uspeh zdravljenja pozitivna samopodoba in visoka raven samozavesti, zato si veliko bolnikov pomaga z lasnimi nadomestki, lasuljami in drugimi pripomočki, ki jih ponujamo v našem podjetju.

MEDICINSKI PROGRAM
PROGRAM ZA POMOČ PO KEMOTERAPIJI